fbpx

Perhatian Kepada Calon ...

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Ujian UKCG & Temu Duga IPG?

Dapatkan bimbingan Sir Moris Sekarang!

Tuan & puan sekalian,

UKCG merupakan saringan untuk mencari calon ideal bagi temu duga jawatan guru. Calon yang tidak mencapai skor yang ditetapkan akan gagal dalam tapisan ini.

Salah satu punca ramai calon gagal dalam UKCG kerana menganggapnya mudah sekadar soalan yang memerlukan jawapan sekadar "Ya" atau "Tidak".

Anggapan tersebut tidak tepat kerana UKCG direka untuk mengenal pasti sahsiah dan personaliti, minat serta kesesuaian anda dengan profesion keguruan.

Namun, anda tidak perlu risau kerana teknik menjawab UKCG dan cara menghadapi temu duga boleh dikuasai melalui bimbingan yang dianjurkan.

Semuanya anda boleh pelajari dalam kelas Sir Moris.
Memperkenalkan….

Kelas Skills Lulus UKCG & Temu Duga (IV) untuk calon PISMP, PPC & PDPP bersama Sir Moris!

Kelas Skills Lulus UKCG (PISMP/PPC/PDPP)
Tarikh : 30 Mac 2024
Masa : 9 Malam
Medium : Google Meet
Yuran : RM60
Kelas SKILLS Lulus Temu duga (PISMP/PPC/PDPP)
Tarikh : 20 April 2024
Masa : 9 Malam
Medium : Google Meet
Yuran : RM60

Kombo Kelas UKCG + Temu Duga (IV) : RM100

atau...

Kombo Kelas UKCG + Temu Duga (IV) + Ebook Persediaan IV : RM150

Selain kelas Google Meet UKCG & temu duga, Sir Moris telah menyediakan sebuah Ebook Persediaan IV untuk pembacaan calon. Dapatkan ebook pada harga kombo RM150 untuk memantapkan persediaan anda.

Tempat terhad, daftar slot anda segera!

Jangkaan ribuan calon bakal menduduki UKCG untuk pengambilan kali ini. Namun, slot Google Meet adalah terhad. Dapatkan slot anda segera supaya mendapat bimbingan terus sebelum tarikh UKCG diadakan!

Kenapa perlu sertai kelas bimbingan sir?

Ini kerana Sir Moris akan menghuraikan…

Kelas Rahsia Lulus UKCG PISMP:

Kelas Rahsia Lulus Temuduga PISMP:

Sir Moris merupakan pensyarah di UPSI yang telah lama membimbing pelajar lulus ujian INSAK / UKCG dan temuduga sejak 2011 lagi.

Feedback peserta...

Kebanyakan calon kelas bimbingan adalah pelajar lepasan SPM yang baru pertama kali menduduki ujian UKCG. Jika mereka boleh anda pun tentu boleh…

Kelas Google Meet

Siapa Sir Moris?

Nama sebenar Mohd Noor Idris merupakan seorang pensyarah UPSI dan telah lama membimbing calon bakal guru untuk lulus ujian INSAK/UKCG dan temu duga sejak tahun 2011. Beliau juga berpengalaman luas dalam pengendalian bengkel motivasi dan latihan kepada agensi-agensi kerajaan, badan-badan berkanun, universiti, sekolah dan persatuan belia.

Nak sertai kelas sir?

Kelas Bimbingan UKCG & Temu Duga Sir Moris (Google Meet) akan diadakan bermula pada 30 Mac 2024. Tempat adalah terhad. Sila sahkan penyertaan anda dengan menghubungi WhatsApp 011-7371 1066 segera!
Atau tekan Google Form dan isikan butiran untuk dihubungi:
P.S: Semoga anda berjaya menggapai cita cita untuk bergelar seorang guru.
P.S.S: Ikuti jejak rakan-rakan anda yang telah berjaya dibimbing oleh Sir Moris.