fbpx

Tak tahu nak prepare apa untuk UJIAN PSIKOMETRIK April ini? Ramai GAGAL bila tak prepare...

Usah risau. Ini rujukan untuk bantu persediaan anda!

Rujukan yang bakal anda perolehi adalah sebuah ebook (PDF) dan bukannya buku. Anda akan mendapat akses ke laman download selepas pembelian disahkan.

Sebenarnya, kami ingin lihat anda tersenyum seperti ini...

Tapi, ramai calon dibelenggu masalah ini...

Ramai calon confused!

Mereka tahu ujian psikometrik medan untuk menilai sikap tapi tidak arif tentang apakah yang diuji, bagaimana soalan direka dan disusun serta perangkap jawapan yang boleh jatuhkan skor anda. Jangan panik bila tahu maklumat ini!

Ambil banyak kali tapi...

Asyik gagal. Ramai bagi tips kena jujur dan jadi diri sendiri. Tapi, anda sendiri dah habis jujur dan tak tahu nak buat apa. Anda pun dah jadi diri sendiri tapi takkan SPA nak ambil kalau anda menipu pula. Musykil betul masalah ini.

Kenapa saya gagal?

Saya rasa soalan psikometrik sama je untuk pelbagai jenis jawatan. Ada saya lulus tapi jawatan lain gagal. Patut saya lulus keduanya sebab saya jawab sama. Ada kaitan ke dengan kompetensi jawatan atau perlu pakai kabel?
Sejak tahun 2023, semua calon diwajibkan menduduki ujian psikometrik untuk kemasukan ke perkhidmatan awam bagi tahun 2024. Ini bermakna anda akan bersaing dengan ratusan ribu calon yang telah mengisi borang SPA9. Tambahan pula, ribuan calon penjawat awam akan dinaikkan pangkat dan menduduki ujian lantikan (PSL)...

Semua akan bersaing dengan ANDA!

Sememangnya penting bagi pihak SPA memilih calon yang benar-benar layak. Namun, situasi ini lebih menekan para calon. Mereka tak kisah pun jawatan apa asalkan ada kerja dan gaji. Tak best pula bila calon kena lalui ujian ini.

Tim Infokerjaya memahami semua itu. Kami telah bersama calon sejak tahun 2009. Kami faham impian calon mendapatkan kerja kerajaan untuk bantu diri dan keluarga. Bagi yang baru hendak bekerja, anda mempunyai keperluan yang lebih mendesak seperti berkahwin dan keluarga.

Bukankah begitu?

Mudah tak? Anda harus memahami bahawa ujian psikometrik mengukur dimensi berkaitan aptitud minda, kecenderungan minat dan tret personaliti.

Susah nak terangkan semua ini. Rasanya lebih mudah kalau anda terus buat latih tubi soalan-soalan yang biasa ditanya dalam ujian. Kami dah kumpul semua maklumat yang wajib diketahui dalam rujukan psikometrik ini.

Apa kandungan rujukan?

Buat persediaan supaya anda tak 'BLURR' semasa ujian nanti.

Apa yang dinilai?

Nota persediaan yang ringkas untuk persediaan anda sebelum exam. Kami nak anda faham cara jawab soalan dengan tepat. Bukan sekadar jadi positif, tapi anda kena pantas dengan strategi! Sebab itu perlu faham apa sebenarnya dinilai!

Bagaimana nak jawab?

Ada perangkap sebenarnya pada susunan soalan. Mungkin anda tak tahu ada soalan yang sama diulang dalam senarai soalan yang diberikan. Ada mekanisma untuk perangkap calon! Kami tunjukkan sekali contoh. Anda mungkin terkejut!

Soalan Latih Tubi

Ada lebih 200 soalan persediaan untuk anda buat latih tubi sebelum ke sesi ujian yang sebenar. Ada beza calon yang hadir tanpa persediaan dan hadir dengan persediaan. Anda akan hadir dengan latihan, jadi tak terkejut tengok soalan nanti!

Jawapan & Huraian

Setiap soalan mengandungi jawapan dan huraian. Anda akan lebih jelas apakah sikap yang dinilai melalui jawapan disertakan! Jawapan memang ringkas dan kenapa perlu pilih jawapan tersebut. Apakah penilaian dan tret personaliti yang dicari?

Pakej rujukan khas untuk UJIAN PSIKOMETRIK 2024

Ia bukan soalan bocor atau ramalan kerana untuk bekerja di sektor awam terutama sekali jawatan yang dipohon tak perlu pun soalan-soalan itu.

Tinggalkan mereka yang ada mentaliti soalan bocor atau ramalan. Anda hanya perlukan persediaan yang serius. Apa yang anda perlu ada ialah nota dan contoh soalan yang betul. Anda perlu bersaing dengan ribuan calon yang menduduki ujian ini.

Tim Infokerjaya menyediakan nota dan rujukan yang akan membantu anda. Rujukan tersebut telah berjaya membantu ramai calon sejak tahun 2009 sehingga sekarang!

Siapa kami untuk bantu anda?

Tim Infokerjaya telah membantu calon exam SPA lebih 10 tahun (sejak 2008/09). Ini adalah rujukan untuk persediaan peperiksaan anda sesi tapisan terkini 2024 ini. Untuk rekod, lebih 85,000 calon mendapat manfaat daripada perkongsian Tim Infokerjaya sejak tahun 2008/09 ini. Ramai dah berjaya jawat jawatan kerja kerajaan yang diidamkan melalui perkongsian Tim Infokerjaya. Tahun ini giliran anda pula.

Antara mereka yang berjaya sebelum ini...

Calon yang dipanggil ujian sebenarnya boleh berjaya. Tapi, mereka perlu bantuan yang tepat sebagai motivasi untuk berjaya. Lihat bagaimana calon-calon sebelum ini hadapi exam lepas beli rujukan ini;

Rujukan Tepat Untuk PSEE UJIAN PSIKOMETRIK sesi 2024 Anda!

Rujukan yang anda bakal perolehi adalah sebuah ebook (PDF) dan bukannya buku. Anda akan mendapat akses ke laman download selepas pembelian anda disahkan.
Bayaran boleh dilakukan melalui Perbankan Online (Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam, BSN, RHB dan lain-lain) dan Kad Kredit.
Sekiranya belum mendapat akses selepas 24 jam (paling lewat) anda boleh terus email kami di support@rujukankerjaya.com untuk bantuan dan semakan segera.
Untuk bantuan pembelian sila WhatsApp 011-7371 1066 segera!